Bespaar honderden euro's
Vergelijk alle horloges & shops
Gratis onafhankelijk advies

Hartslagmeter zonder band

Onderstaand vind je het meest actuele aanbod van sporthorloges die de hartslag kunnen bepalen zonder een band.

Hartslagmeters zonder borstband

Ben je opzoek naar een sporthorloge dat je hartslag meet?  Maar ben je  niet zo’n  fan van een borstband? Dan is een hartslagmeter zonder borstband de oplossing! Waar het voorheen vrijwel onmogelijk was om een correcte hartslag zonder borstband te meten is dat tegenwoordig goed mogelijk! De nieuwste modellen van o.a. TomTom en Garmin functioneren perfect zonder borstband.

Werking van een hartslagmeter zonder borstband

Om de hartslag te meten maken sporthorloges zonder borstband gebruik van optische sensor-cel die het onderhuidse bloedvolume (lees: de hoeveelheid bloed) meet. Aan de hand van dit volume kan door een ingewikkelde berekening de hartslag bepaalt worden (het bloedvolume staat in direct verband met de snelheid waarmee het hart het bloed rondpompt). Dergelijke hartslagmeters zonder borstband bepalen in een bepaalde periode het bloedvolume. Het volume gedeelte door de tijdsinterval levert de snelheid op waarmee het hart het bloed rondpompt.

Is zo’n hartslagmeter nauwkeurig?

Een dergelijke methode is wel degelijke nauwkeurig! De optische sensor-cellen worden steeds beter waardoor het bloedvolume steeds nauwkeuriger te bepalen is. Een ander voordeel van een hartslagmeter zonder borstband is daarnaast het ontbreken van de borstband. Veel sporters vinden een dergelijke borstband benauwend en zijn dan ook maar wat blij dat zij de hartslag kunnen meten op een alternatieve manier.  Er moet wel gezegd worden: de sporthorloges van goedkopere merken beschikken allemaal over een wat mindere optische sensor-cel dan de nieuwste vlaggenschepen van o.a. Garmin En TomTom. Het is daarom aan te raden om op voorhand te bepalen wat de gewenste eigenschappen zijn. In dit geval gaat het gezegde: goedkoop is duurkoop, helaas vaak op!

Gratis advies over sporthorloges én vergelijken

Op Sporthorloges.com krijg je gratis en onafhankelijk sporthorloge advies welk sporthorloge het beste bij je past. Binnen 1 minuut matchen we jouw wensen met de honderden verschillende sporthorloges die er zijn. Omdat we elke dag de prijzen van sporthorloges bij webshops in de gaten houden, kan je eenvoudig sporthorloges vergelijken en direct bij een webshop een sporthorloge kopen.

Voor elk sporthorloge dat via Sporthorloges.com wordt verkocht gaat een vast bedrag naar een goed doel. Zo dragen we samen bij aan een betere, gezonde wereld. Lees meer.

Sporthorloges.com is een concept van iPublishing & Elwege - © 2016

x